miércoles, 4 de mayo de 2011

Un mes d'abril càlid i humit.

L'Aemet ha donat a conéixer l'avanç climatològic del passat mes d'abril. Un mes caracteritzat per una primera quinzena seca i molt calurosa i una segona humida i normal o relativament fresca. 
La pluja mitjana a tota la Comunitat ha sigut d'uns 62 l/m2, un 30% per damunt de lo normal. Com sol passar, la seua distribució ha sigut molt irregular, hi havent llocs on s'han superat els 100 l/m2 (embassament de Forata amb 135 l/m2, Patró amb 120 l/m², Barx amb 116 l/m², Vilafranca amb 110 l/m²) i llocs que a penes ha plogut (El Pinós 10.2 l/m2).


Ací veiem com ha evolucionat la precipitació mitjana al nostre territori els últims 40 anys.

Pel que fa a les temperatures,  la temperatura mitjana del mes haja sigut d'uns 15.1ºC, uns 2.6ºC per damunt de lo normal, de manera que este passat més d'abril ha sigut el més càlid des de 1961.



El mes ha estat dividit en dos parts clarament diferenciades. Fins el dia 15 d'abril ha sigut un periode molt càlid i sec, i a partir del dia 16 ha sigut molt humit i normal pel que fa a temperatures.



El dia més càlid va ser el 9 d'abril, en el qual es va mesura la temperatura més alta des de que es tenen dades en observatoris com Ontinyent, Villena, Orihuela , l'aeroport de València i Vilafranca.


Ací tenim la variació espacial del mes d'abril, de l'anomalia de temperatura i de la classificació pluviomètrica.




No hay comentarios:

Publicar un comentario