A partir del diumenge dia 12 de juny de 2011 tindrem passades visibles de l'estació Espacial Internacional (EEI) des del nostre territori a horaris òptims per poder vore-la a simple vista.
Recordem que el que vorem serà un punt en moviment que travessarà el nostre cel. El que veiem és el reflexe del Sol als panells solars. Per tant per poder vore-la bé necessitem que el Sol la il.lumine i que nosaltres estem en foscor, això es produix de matí abans de l'eixida del sol i també just després de la posta.
Esta setmana brillarà de manera perfectamet visible a simple vista des de la mateixa ciutat més de tres dies seguits. És una oportunitat que no cal desaprofitar.
Ací tenim als 6 astronautes que a hores d'ara orbiten la Terra de manera continuada 1 volta cada 90 minuts.
L'Estació està situada en òrbita terrestre a una altura entre 350 i 500 km a una velocitat mitjana de 26000km/h. Les dimensions oscil.len entre 108 metres de llarg i 74 metres d'ample, amb tots els panells solars desplegats.
Per saber a quina hora i cap a on mirar recomanem esta pàgina,
Les passades millor per vore-la esta setmana són:
(aquest gràfic està tret per a Buñol, des de Castelló la linea eixirà més a prop de l'horitzó i des d'Alacant més alta respecte a l'horitzó)
** Dimarts dia 14 de juny entre les 22h36min i les 22h42min, caldrà mirar cap al sud i passarpà per damunt de la Lluna des del sud-oest cap a l'est.
** Dimecres (ECLIPSI LLUNA) dia 15 de juny, 2 passades, entre les 21h31min i les 21h37min, caldrà mirar al sud i passsarà des de l'oest cap al nord-est i entre les 23.07 i les 23.12, caldrà mirar cap al nord.
** Dijous dia 17 de juny entre les 22h32min i les 22h38min, caldrà mirar cap al nord i passarà des de l'oest cap al nord-est.
Esperem que esta informació vos siga d'utilitat i finalment algun dia d'aquestos podeu fer l'observació.
Evidentment també la podem observar quan fa el trànsit davant de la Lluna o del Sol, ara bé cal utilitzar càmeres adaptades al telescopi. I es podem obtindre resultats com estos.
La següent fotografia està feta des del mòdul Soyuz per Paolo Nespoli quan tornava a la Terra, i es pot vore a l'EEI i al transbordador Endeavour enganxats.
Aquest astronauta va ser el mateix que va fer la següent foto de la ciutat de València des de l'EEI.
Bona observació!
Bon treball,enhorabona.
ResponderEliminar