viernes, 22 de febrero de 2013

EXPLICACIÓ DE LA FALLA (METEOROLÒGICA). CAP DE SETMANA 23 I 24 FEBRER 2013.




Este el mapa previst per a la pròxima mitjanit. La situació és:
  1. Comencem el dia amb flux relativament càlid de l’oest 
  2. Una massa d’aire freda i seca “siberiana” entrarà pel nord peninsular.
  3. La zona de “xoc” d’ambdós masses, la càlida i la freda, és al front ocluït.
Este front agranarà de nord-oest a sud-oest tota la Península (i també la Comunitat) entre la pròxima nit i dissabte de vesprada. El centre de baixes pressiones que estarà en les Balears es mourà cap al nord d’Itàlia.

Per tant, la cosa pot anar així:
  1. Ruixats que començaran esta vesprada/nit pel nord de la Comunitat i que, ja dissabte, avançaran cap al sud. Localment moderats (i amb el fred no descarteu granís o neu granulada), especialment al nord del territori però sense descartar puntualment altres llocs més al sud. Les temperatures cap avall a la carrera.
  2. Al darrere, el mestral, fort, fred i sec farà que escampe. Així, diumenge predominarà el sol encara que el mestral podrà acumular núvols pels voltants del sistema Ibèric (interior de Castelló i voltants del Javalambre), on encara podria caure alguna plujeta, de neu per suposat.
  3. NEU. Cota de neu: Complicat quadrar el moment de pluja i el moment de baixada de temperatures. A mesura que baixa la temperatura sembla que anirà desapareixent la pluja. Més o menys.
  • AL NORD: la cota de neu al nord començarà la pròxima nit a uns 800 metres, baixarà fins els 500 o 600 metres demà de matí, i fins i tot podria baixar més demà de vesprada fins els 300 m, encara que en eixos moments l’entrada del mestral fred i sec hi reduirà molt o “matarà” la possibilitat de pluja i per tant de neu. ATENCIÓ: algun gruix “interessant” de neu podrem tindre pel nord de la CV.
  • AL SUD: Esta nit massa alta, però demà de matí al voltant dels 800 o 900 metres, i més baixa cara la vesprada, ..., encara que potser quan baixe fins els 500 o 600 metres ja no ploga i el mestral ho escampe tot.
 ... I tot això, vigilant que no acabe formant-se alguna baixa secundària pel Mediterrani que anime més la cosa.
 ... I la setmana que ve, els mapes que insistixen en carregar de bombo (llevant, pluja, fred, neu...) a partir de dimecres.

No ens avorrirem.



1 comentario:

  1. Bon dia bona explicació de la falla (Meteorològica) mes clar aigua !!! Una salutació.
    alejandro muñoz

    ResponderEliminar