jueves, 20 de junio de 2013

Primavera 2013. Molt humida i tèrmicament normal.   Segons les dades facilitades per la delegació de València de  l'Agència Estatal de Meteorologia esta primavera, de març a maig, podem considerar-la tèrmicament normal i molt humida.


   Cal explicar allò de normal tèrmicalment. La mitjana ha estat normal, però hem tingut una gran variabilitat.   S'han alternat periodes de fred amb peridoes de calor, de manera que s'han compensat, i han deixat una sensació final de molta variabilitat.   Ací veiem les dades de les capitals comparades amb les mitjanes del periode de 1970 a 2000.

   Pel que a la precipitació, ha sigut una estació plujosa en general, i gran part del territori està dins de la zona caracteritzada com a molt humida.


   Estes són les dades de les capitals, de nou comparades amb la mitjana de la primavera que obtenim del periode de 1970 a 2000.

   Esta primavera ha sigut la sèptima primavera més plujosa des de 1971.


    Destaquen també els dies de tempesta i el nombre de llamps registrats, sobretot este inici de juny, quan tenim més llamps registrats en els primers 18 dies que en tot el mes de maig.No hay comentarios:

Publicar un comentario