jueves, 10 de febrero de 2011

Canvia l'oratge per a la setmana pròxima

Està clar que els models meteorològics anuncien canvis per a la setmana pròxima. Però no tots apunten en el mateix sentit. Sembla que tants dies de bloqueig anticiclònic ha desconjuntat els models, que inclús d'una passada a altre discrepen entre les seues pròpies prediccions.
Vist lo que hi ha, apostaríem de moment per una situació de vent de ponent/mestral amb pas de fronts que no deixarien massa pluja a la Comunitat Valenciana. Ponent abans del front i mestral després, amb un ambient fresc. No cal descartar alguna nevada a cotes altes i sobretot pel Maestrat. Però com a mostra de que tota la predicció de la setmana que ve està en l'aire ahi esta lo que anuncien per al dimarts el model Europeu (dalt), el GFS (enmig) i la forta dispersió que mostra el meteograma de la ciutat d'Alacant a partir de dimarts (http://www.wetterzentrale.de/topkarten/).
No oblidem tampoc que ens aproximem al final de l'hivern meteorològic (març cap considerar-lo meteorològicament com a primavera) i anem cap a una època on l'atmosfera tendix a ser molt variable i les prediccions meteorològiques comencen a ballar molt, sobre tot a mitjà termini, d'uns dies als altres.

3 comentarios:

  1. Bueno a ver si hay suerte y cambia un poco la cosa que este tiempo anticiclónico además de aburrido no nos benefia mucho. Felicidades por el blog me parece muy interesante y lo seguiré. Saludos

    ResponderEliminar
  2. L'Enhorabona per aquest començament del blog de l'oratge, espere que vaja cap amunt i que entre tots poguem oferir el temps de les nostres comarques.
    Salutacions des de MeteoMarxalenes, finestra oberta al temps de la ciutat de Valencia.

    Per cert, afegisc el vostre enllaç al meu blog.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies pels vostres primers comentaris, i pels primers seguidors enganxats. Esperem que amb este blog complementem, de manera més àmplia i detallada, el facebook de l'oratge.

    ResponderEliminar