viernes, 19 de octubre de 2012

Plourà? Sí.

Sempre intentem contestar totes les preguntes que ens fan. Però no podem estar les 24 hores del dia pendents del fb (i del twitter) perquè, a més dels torns de treball de cada u, hem de preparar tot el material de l'espai de l'Oratge per a tots el canals de RTVV.

Sobretot en dies de pluja com els que vénen, la participació arriba a ser tan alta que és fàcil que se'ns passen preguntes o comentaris


, que fb envia ràpidament cap avall (a vegades, només algunes vegades, no contestem "a posta" alguna pregunta, o algun comentari, perquè si entràrem al joc acabariem perdent, nosaltres també, l'educació).

(Nota al marge: per favor useu preferentment el mur per deixar fotos, preguntes i comentaris, i no els missatges privats, -a no ser que siguen tan privats que puguen considerar-se fins i tot íntims-, ja que els missatges privats se'ns despisten molt i són més difícils de gestionar)

Com que comencem a tindre la sensació de que se'ns pot amuntonar el treball .... ací va la resposta per a dissabte i anem fent faena:

Plourà demà a (poseu ací qualsevol poble, ciutat, barri, terme o comarca de la CV) per què tenim (poseu ací qualsevol festa, event esportiu o lúdic, personal o públic que es faça a l'aire lliure, ..., o no)?

SI. Dissabte, poc, prou, molt o massa, plourà a TOTA la Comunitat Valenciana. I amb demà entenem les 24 hores de dissabte.

Pot ploure demà fort a (poseu ací qualsevol poble, ciutat, barri, terme o comarca de la CV)?

SI. El risc de pluges fortes, o inclús molt fortes, cal extrendre'la a tota la Comunitat.

Dit això, es poden fer algunes matitzacions:

1. Dissabte de vesprada es gira vent de ponent a Alacant província. A eixa zona, sobretot cap al sud, les pugles podran remetre i fins i tot parar ja dissabte de vesprada.

2. El vent de llevant incidirà més temps a les províncies de València (sobretot cap al nord) i a les de Castelló. És la zona on més fort pot pegar esta situació (repetim sense descartar pluges localment fortes a la meitat sud) i on encara la nit i matinada de dissabte a diumenge pot ploure fort.

3. L'hora exacta que començara a ploure, i a la que pararà, no la sabem. És clar que hui les pluges aniran a més i a partir de la vesprada i cara la nit podran ser ja generals, i fins i tot ja la pròxima matinada i nit fortes en alguns llocs.

4. L'Oratge no decreta emergències, ni alertes, ni avisos, ni molt menys és ningú per a dir-li a ningú que ha de fer o no, o si ha d'eixir de casa o no. Això si, recomanem trellat, procurar no moure's si no cal si en algun moment ens agafa un ruixat intens, anar espai a la carretera i, sobretot, als camins secundaris i de camp, que moltes voltes travessen barrancs i rieres que poden créixer molt de sobte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario