martes, 19 de marzo de 2013

Primavera 2013.

El Toro, dia 19 de març, Enrique Romero.
Després de la neu i les pluges els barrancs i rierols porten aigua.


D'acord amb l'Observatori Astronòmic Nacional, la primavera de 2013 s'iniciarà el dia 20 de març a les 12 hores i 2 minuts, hora oficial peninsular.

Esta estació durarà 92 dies i 18 hores, i acabarà el dia 21 de juny.

Al llarg d'esta estació es registraran dos eclipsis de Lluna, de baixa magnitud visibles des d'Espanya, i un anul·lar de Sol que no serà visible des d'Espanya.

El dia del canvi d'hora serà la matinada del diumenge dia 31 de març, quan a les 2h passaran a ser les 3h.
En estos dies la quantitat de llum solar augmenta ràpidament, cada dia el Sol ix abans i la posta és més tard, com a conseqüència el dia allarga quasi 3 minuts cada dia.

Serà una bona estació per observar els planetes: Júpiter, visible des de la posta de Sol, tot i que a partir de maig estarà molt a prop del Sol per a observar-ho, i Saturn, que cada dia es vorà millor i que tindrà el màxim acostament a la Terra a finals d'abril. A partir de maig també podrem començar a vore Venus després de la posta de Sol.

Caldrà estar atents a l'activitat solar, recordem que ens trobem a prop del màxim d'activitat d'este cicle solar i podem esperar major nombre de fulguracions i protuberàncies, a més a més d'aurores polars.
 Com serà la primavera?
 Plourà en Setmana Santa?

Encara no ho sabem. 

De moment els mapes del temps, indiquen que després del front que passarà esta pròxima nit i matinada, tenim un altre que passarà entre divendres i diumenge, i que ens arribarà de nou des de ponent.

A partir de dilluns i fins divendres 29, tot indica que la circulació de ponent predominarà, i per tant al mediterrani temperatures suaus i poca possibilitat de precipitacions.
Mapes de superfície i altura a 500mb del model del Centre Europeu. ECMWF.

1 comentario:

  1. Hola com sempre excel·lent informació.Una salutació.
    alejandro muñoz

    ResponderEliminar