sábado, 11 de febrero de 2012

Noves oportunitats de vore l'Estació Espacial Internacional.


Estos dies que el fred és intens, la humitat baixa i la visibilitat molt bona, tenim varies oportunitats de vore el pas de l'EEI (Estació Espacial Internacional).  En estos moments hi ha sis tripulants, i el recanvi que esperaven 3 d'ells per març, haurà de retardar-se un mes, per problemes tècnics en una de les naus ruses que ha de pujar a per ells.

Recordem que el que veiem és el reflexe del Sol als panells solars, i que veiem un punt en moviment al cel, sempre abans de l'eixida del Sol o després de la posta. Aquesta setmana serà després de la posta de Sol, i varios dies.

Diumenge dia 12 de febrer de 2012 tindrem la primera oportunitat.
En el següent gràfic podem vore el moviment que realitzarà al cel.
Si mirem cap al sud , 5 minuts abans de les 20.00 hores, vorem cap a la dreta dos estreles molt brillants, una és Venus, la més baixa, i l'altra més alta és Júpiter, a l'esquerra i haurà una altra estrela brillant, que no ñes un planeta, és l'estrella Sírius.

A partir de les 19.56h vorem com apareix per l'horitzó l'EEI, i es desplaçarà cap a l'esquerra en direcció a la constel-lació d'Orió, tindrem l'oportunitat de vore com desapareix, just quan entra en l'ombra de la Terra, si ens fixem bé, vorem com just abans d'apagar-se vanvia de color a tonalitats més tanronja, en eixe moment és la seua posta de sol, que dura segons.

Ací vos deixem una foto feta per Rubén Torregrosa des de Torrevieja, és una foto d'exposició durants uns segons, de manera que es veu a l'esquerra la constel.lació d'Orió i una ratlla a la dreta, que és la llum de l'EEI que deixa una línea quan es deixa el diafragma obert al llarg de l'exposició.


Els següents dies les passades seran les següents.
Les millors seran el dia 14 i el dia 15. El dia 14 passa un front nuvolós que pot ser no ens deixe vore-la, però dimecres de nou el cel quedarà ras i amb bona visibilitat.

El dia 14 aquest serà el recorregut per una persona situat a la latitud de Buñol ( si esteu més al nord, la voreu més baixeta, més a prop de l'horitzó sud, i si esteu més cap al sud la voreu un poc més alta que ix al gràfic )
De fet pasarà al costat de Venus, el problema seran els núvols, que en algunes zones cobriran el cel, però brillarà molt i per tant val la pena intentar-ho.

El dia 15 aquesta serà l'òrbita.
el problema serà que hi haurà molta llum, perquè la posta de sol és a les 18.39h, però bé és pot intentar.


Tota la informació, recordeu que està treta d'aquesta pàgina:
www.heavens-above.com

Si voleu intentar-ho, recordeu que ben abrigats, el fred no s'en va del tot.

Salut i bon cel !

2 comentarios:

  1. no ma donat tenps a voreu podeu pasarme un video?

    ResponderEliminar
  2. ho he vista amb la meua novia en el camp des d'Alcoi,prou fosc,i justament esperant-la amb el fred q pelaba,e vist cap a l'horitzo a les 19:56h com si fora un avio,pero no parpadejaba la llum,la trajectoria era la mateixa,per si de cas emb vaig portar els prismatics,pero no va fer falta,cualsevol s'equivoca amb un avio de lo be q es veia amb el cambi de tonalitas segons anaba desapareixent.increible.

    ResponderEliminar