lunes, 6 de febrero de 2012

Resum climatològic de gener de 2012

D'acord amb l'informe sobre el mes de Gener de 2012 de l'AEMET, este ha sigut un mes càlid, amb una temperatura mitjana de 8.6ºC(0.7º superior a la mitjana del període de referència 1971-2000), i normal en precipitació, amb una mitjana de 41.7 l/m², a penes un 4% per davall de la mitjana del període de referència.

Este gener ha sigut el més càlid dels darrers cuatre anys, encara que no cal oblidar que els geners de 2009 a 2011 foren notablement freds. Les temperatures foren significativament altes a principis d'any, especialment al voltant del dia de Reis, amb màximes que tocaren o fins i tot sobrepassaren els 25 graus. La segona part del mes les temperatures foren més normals i, cap a finals del mes, s'inicia una notable baixada de temperatures, que encara estem notant estos dies.

Els dies de pluja foren pocs. Les precipitacions es concentraren sobretot en el temporal que tinguérem entre el 15 i el 18 de gener i, encara que menys, els dies 27 i 28 de gener. 


A bona part de la Comunitat Valenciana el mes ha sigut normal o humit i les precipitacions acumulades sobrepassen els 100 l/m² en zones del sud de València i el nord d'Alacant. No està malament si recordem que l'hivern no és, estadísticament parlant, una estació plujosa al nostre clima (http://oratgertvv.blogspot.com/2011/12/lhivern-mediterrani.html).


No hay comentarios:

Publicar un comentario