miércoles, 12 de septiembre de 2012

Arribaran les restes de l'huracà NADINE a Espanya?

Dos models, dos previsions com del cel a la terra.

Com hem comentat moltes voltes, en general les previsions a més de 4 ó 5 dies vista simplement s'han de prendre con a tendència i tindre clar que podem canviar completament.

Això es veu clarament quan comparem les previsions fetes per models meteorològics diferents que, moltes vegades, diferixen cada vegada més a mesura que ens allarguem en el temps.

Estes diferències poden arribar a ser brutals. Un bon exemple el tenim en la projecció de previsió a partir de diumenge feta pels dos dels models "estrela", l'europeu i el gfs.

A l'Atlàntic tenim una tempesta tropical, NADINE, que es convertirà en huracà: http://www.nhc.noaa.gov/refresh/graphics_at4+shtml/023650.shtml?5-daynl#contents

Segons "l'europeu" este huracà, i el que quede d'ell després en convertir-se en una perturbació extratropical, es quedarà per l'Atlàntic frenat per un anticicló que ens abraçarà de ple.

Segons "el gfs" es mourà cap a nosaltres i, després de passar entre les Açores i les Canàries, les seues restes arribaran a Espanya.

Dos models, dos previsions completament diferents. Què contestem aleshores si algú ens pregunta per l'oratge previst cap a finals de la setmana pròxima?


No hay comentarios:

Publicar un comentario