lunes, 22 de abril de 2013

Estació Espacial Internacional.

Estació Espacial Internacional.


Esta setmana podem vore passar l'Estació Espacial Internacional pel nostre cel.

Recordem que veiem un punt en moviment al cel, i el que veiem és el reflexe del sol als panells solars de l'estació, per això sempre la observació és o abans de l'eixida del sol o després de la posta.

A hores d'ara hi ha 6 astronautes, expedició 35, a l'estació, 3 d'ells arribaren al desembre i tornaran a la superfície de la Terra en maig, i els altres 3 arribaren a l'estació a finals del mes de març i tornaran al setembre.Segons des de quina població observem, la veiem un poc més alta o baixa respecte de l'horitzó. En este cas els gràfics s'han fet per a les coordenades centrals del nostre territori.

Esta setmana l'observació serà després de la posta de Sol.

Tenim la possibilitat de vore-la quasi tots el dies d'esta setmana, ara bé, els núvols taparan el cel de quasi tot el territori a partir de dimecres.
Els dies de més lluminositat són dilluns, dimecres i dijous.

Dilluns dia 22 i dimarts dia 23 d'abril, caldrà mirar cap al nord, i la vorem aparéixer per l'esquerra cap a la dreta, a l'altura aproximadament de l'estrela polar.

Gràfic del dilluns dia 22 d'abril, entre les 22.20 h i les 22.25 h.

Gràfic del dimarts dia 23 d'abril, entre les 21.30 h i les 21.35 hLa resta de dies ací teniu els gràfics, que podeu obtindre de la pàgina
www.heavens-above.com
Dia 24 d'abril.
Dia 25 d'abril.
Dia 27 d'abril.

http://www.elmundo.es/elmundo/2013/04/22/ciencia/1366624409.htmlNo hay comentarios:

Publicar un comentario