jueves, 25 de abril de 2013

Oratge previst a partir del 25 d'abril

Fins demà migdia: "Temporal de llevant/borrasca mediterrànea".

Les pluges seran més destacables quan més prop de la costa. Especial atenció a les quantitats que es puguen acumular en la Safor, la Marina Alta i zones pròximes de la Ribera, la Costera, la Vall d'Albaida i el Comtat. A llocs de la Marina, com la Vall d'Ebo, porten ja 115 l/m² acumulats a les 9:30 hores del matí de dijous.

A partir de dissabte: "Borrasca freda/atlàntica". 

Una pertorbació d'origen atlàntic, amb aire fred, s'instalarà al mig de la Península. Les pluges més importants, pel que fa a quantitat, cal esperar-les per l'interior i per la meitat nord de la Comunitat. Tot això acompanyat d'un notable descens de les temperatures.
Més que pluja contínua, el que cal esperar són ruixats i tronades, que afectarien tant l'interior com la costa. Atenció perquè, encara que més irregulars, podran ser localment intenses. A més, encara que de manera anecdòtica, fins i tot podria vore's neu al cim de les serres situades al voltant del Sistema Ibèric, i no cal oblidar el perill de que alguna d'estes tronades porte granís.
Esta situació, de ruixats i tronades, sembla que pot allargar-se com a mínim fins dimecres.

En resum, després de molts dies d'oratge estable (les últimes pluges generals les tinguérem el 6 d'abril), tenim per davant vàrios dies en els què anirem sumant aigua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario