sábado, 6 de agosto de 2011

Perseids 2011

Enguany serà complicat disfrutar del màxim dels perseids, ja que les condicions seran totalment desfavorables per coincidir amb la Lluna plena.
Les conegudes popularment com a "llàgrimes de sant Llorenç" tenen el seu origen en el cometa Swift-Tuttle, la cua del qual intersecta amb l'òrbita de la Terra en esta època. Les restes de poc tamany que deixa la cua son les que, en col·lisionar amb l'atmosfera terrestre, s'encenen i produeixen el que es coneix coma "pluja d'estrelles".






El periode d'observació dels Perseids s'exten des del 17 de juliol al 24 d'agost. Però és en la nit del 12 al 13 d'agost entre les 1:00 y 13:30 horas (TU), sent l'hora més probable les 6:00 TU, quan es poden vore més meteors.
Enguany s'arribaran a generar 100 meteors/hora, però donades les condiciones tan desfavorables d'este any, serà imposible contemplar tal quantitat.
Els perseids són meteors de velocitat alta: viatgen a 59 km/s. Radien de la constelació de Perseu, es a dir, sembla que procedisquen de la constelació de Perseu, i d'aquí el seu nom.


.

Com per a qualsevol observació astronòmica, és recomanable allunyar-se de la polució lumínica de les ciutats, encara que no es podrà fugir de la Lluna. Per a localitzar millor el radiant, podeu consultar el mapa següent del cel d'agost al nostre hemisferi:

http://www.skymaps.com/skymaps/tesmn1108.pdf


No hay comentarios:

Publicar un comentario