viernes, 22 de junio de 2012

Estació Espacial Internacional, noves passades.


L'Estació Espacial Internacional torna a ser visible molt brillant després de la posta de Sol.
Este cap de setmana, que vindrà dominat per la calor i el cel ras, tindrem l'oportunitat de vore a simple vista l'Estació Espacial.
Recordem que el que veiem és el reflexe del Sol als seus panells solars, i per tant a soles la podem vore després de la posta de Sol o abans de l'eixida.

En estos moments hi ha sis astronàutes, 3 que arribaren el 17 de maig, i 3 que arribaren el 23 de desembre de l'any passat, i que en principi hauran de tornar el pròxim dia 1 de juliol.
Estos dies són el dies de l'any que més tard tenim la posta de Sol, si mireu cap a l'oest després de la posta, voreu la Lluna en els primers dies de creixent. I una miqueta més a l'esquerra podeu vore Mart i Saturn.

Dissabte el dia 23 de juny si mireu al cel entre les 23.21h i les 23.25h voreu passar l'Estació Espacial des de l'oest cap sud, just per damunt de la Lluna.


Diumenge dia 24 també es podrà vore molt brillant. En este cas haurem de mirar al cel entre les 22.27h i les 22.33h, i eixirà del nord-oest per dirigir-se cap a sud-est.


La següent passada molt brillant serà el dia 26 a les 22.19h aproximadament.
Els gràfics que veieu dalt estan calcultats per a una població situada al centre del nostre territori, si voleu calcular la trajectòria exacta que seguirà a la vostra població, el que heu de fer és entrar en la direcció següent i seleccionar la població.

http://www.heavens-above.com/SelectTown.aspx

Bon cap de setmana de Sant Joan i Bona observació !

No hay comentarios:

Publicar un comentario