martes, 5 de junio de 2012

Maig de 2012: extraordinàriament sec i calurós.

L'avanç climatològic de l'AEMET no ha fet sinó confirmar que el mes de maig ha sigut extraordinàriament sec i calurós. La temperatura mitjana estimada del mes a la Comunitat Valenciana ha sigut de 18,4ºC, uns 2'5ºC per damunt de lo normal (mitjana estadística del període 1971-2000). Això fa que este mes de maig haja sigut el segon més càlid dels últims 42 anys, només superat pel maig de 1999.

Bona part del mes les temperatures han estat per damunt de la mitjana i vàries entrades de vent d'entre sud i ponent ens han donat dies de moltíssima calor. Destaca diumenge 13, amb màximes que superaren els 39º a observatoris com Xàtiva, Miramar (la Safor) i Carcaixent.


De pluja n'hem tingut ben poca, a penes alguns ruixats i algunes tronades molt irregularment repartides, que només a les serres de l'interior i nord de Castelló han deixat precipitacions acumulades per damunt dels 15 l/m². Hi ha hagut molts llocs de les províncies de València, i sobretot d'Alacant, ha plogut no res.

 

A tots els observatoris de la Comunitat la precipitació acumulada es situa clarament per davall de la normal. Al 91% del territori el més ha estat molt sec o extraodinàriament sec, amb un 88% de pluja per davall de la mitjana estadística. Això fa d'este més de maig el segon més sec des de 1950, només superat pel maig de 1983.


No hay comentarios:

Publicar un comentario